Bine ati venit pe site-ul Primariei Cluj-Napoca
Home Informatii publice Evenimente Taxe, impozite Online Licitatii Forum
Home » Acte necesare » ALOCATIA pentru copilul nou-nascut
HOME
Descriere localitate
Locuri de interes turistic
Organigrama Institutiei
Componenta Consiliului Local
Hotarari ale Consiliului Local
Sedinte ale Consiliului Local
 
INFORMATII UTILE
Regulament aferent P.U.G.
Strazi - lucrari in derulare
Salubrizare stradala
Acte necesare (diverse)
Cereri tip
Program audiente
Telefoane utile
PROIECTE - DEZBATERI
Variante de ocolire a municipiului
Cluj-Napoca
Regulamentul de finantare a ONG-urilor de la bugetul local in 2006
Proiectul de planificare strategica a municipiului Cluj-Napoca
CONTACTATI-NE!
EXPRIMA-TI OPINIA!
 
Cautare:
web site
 

ALOCATIA pentru copilul nou-nascut se acorda in baza urmatoarelor acte normative:

- Legea nr. 416/2001 privind venitul minim garantat;
- H.G. nr. 1099/2001 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat;

ALOCATIA pentru copilul nou-nascut (PREMIUL DE NASTERE, a nu se confunda cu alocatia de stat, alocatia monoparentala sau alocatia complementara) se acorda o singura data mamelor pentru fiecare din primii patru copii nascutii vii, in conformitate cu art. 25 din Legea nr. 416/2001, in cuantumde 1.400.000, de la bugetul de stat. Cuantumul alocatiei pentru copilul nou-nascut (premiului) se indexeaza prin Hotarare de Guvern.
- pentru acordarea alocatiei pentru copilul nou-nascut se completeaza o cerere tip la camera 10, sediul din Piata Unirii, la care mama anexeaza copia buletinului/cartii de identitate si copia Certificatului de nastere al copilului; odata cu vizarea documentatiei la camera 10, solicitantul primeste un fluturas cu programarea platii alocatiei pentru copilul nou-nascut.
- la ridicarea premiului, mama (sau persoana impouternicita de acesta) va avea asupra sa buletinul si certificatul de nastere al copilului in original;


ATENTIE!
Alocatia pentru copilul nou-nascut poate fi solicitata in termen de 6 luni de la nasterea copilului!
Alocatia se poate acorda reprezentatntului legal al copilului atunci cand mama nu este in situatia de a putea beneficia de acest drept.

Mamele cu domiciliul in alta localitate, care au nascut in municipiul Cluj-Napoca si au certificatul de nastere al copilului eliberat de Primaria municipiului Cluj-Napoca si care opteaza pentru ridicarea alocatiei pentru copilul nou-nascut de la Primaria municipiului Cluj-Napoca, trebuie sa ataseze la documentatia de solicitare si adeverinta de la primaria de domiciliu prin care sa dovedeasca ca nu a solicitat/beneficiat de alocatia pentru copilul nou-nascut.

Mama cu domiciliul in alta localitate completeaza o cerere la care ataseaza un plic timbrat autoadresat, in baza careia va fi eliberata adeverinta in vedera obtinerii alocatiei pentru copilul nou-nascut de la primaria de domiciliu. Pentru situatiile in care opteaza sa ridice personal adeverinta, persoana interesata poate ridica adeverinta dupa cinci zile lucratoare de la data inregistrarii.

Solicitarile depuse la primarie in luna in curs se centralizeaza si se transmit Directiei pentru Dialog, Familie si Solidaritate Sociala Cluj pana la data de 5 a lunii urmatoare. Plata alocatiei pentru copilul nou-nascut este programata de regula in prima decada a lunii urmatoare celei in care a fost transmisa situatia la Directia pentru Dialog, Familie si Solidaritate Sociala Cluj.


Home | Informatii publice | Evenimente | Taxe,impozite online | Licitatii | Forum
@ 2005 Marca Inregistrata
eBusiness by: